Aki Tokióban készül a FélBalatonra

A február 28-i Tokyo Marathonnal készül a FélBalatonra Simonyi Balázs, aki évente három-négy alkalommal indul külföldi maratonokon. "Tavaly Monte Carlóban, Párizsban és New Yorkban futottam, idén a tokiói maraton lesz az első, de a prágait is tervezem. A Balaton Szupermaratonon a teljes távon akartam indulni, de más, közbejött program miatt most a FélBalatont fogom lefutni. Ki akarom próbálni magamat hosszabb távon, meg akarom tapasztalni a saját határaimat."

Simonyi Balázs arra készül, hogy "középlassú tempóban" futja le a távot, nem akar "rohanni". "Valószínűleg a második nap lesz a keményebb, igazából az lesz érdekes. A FélBalatonnak szerintem kicsit "bulis" lesz a hangulata, kíváncsian várom". Balázs a Margitszigeten edz, már amikor nincs akkora havazás, mint január utolsó napjaiban. A lakóhelyéhez közel eső szigetre vezető szakaszt is futva teszi meg, így mintegy 10 kilométert tud futni a szigetkörrel együtt.

Ha idén gond nélkül megvan a FélBalaton, jövőre a teljes Balaton Szupermaraton a cél számára. E mellett nyilván a további külföldi maratonokra is lesz még lehetősége.



fb share