Bokaműtét után terep félmaraton

Mónika a főváros XIX. kerületében él, s eddig aszfalton futott. A Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál számára kettős kihívás: egyrészt most fut először terepen, ráadásul mindjárt félmaratont, másrészt mindezt bokaműtétje után.

- Miért döntöttél úgy, hogy ilyen előzmények után benevezel a terep félmaratonra?

- Engem a hosszabb távok vonzanak, mint például a maraton és a félmaraton. Egyfelől azért neveztem, mert ez volt az első olyan táv, aminek teljesítésére reális esély van a bokaműtétem után. Másfelől csábított a terepfutás lehetősége, amit eddig nem próbáltam. Sajnos még nem volt alkalmam átélni ezt az élményt, eddig csak aszfalton futottam, de alig várom, hogy a terepfutást is kipróbálhassam!

- Mióta futsz rendszeresen?

- Tizenhét éve, kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Eleinte kerékpározás mellett futottam, de mára csak a futás maradt, mint sport és kikapcsolódás. Számomra a rendszeres testmozgás létszükséglet, életforma, éppen ezért az én családomban mindenki sportol. Nincs konkrét edzéstervem, igyekszem minél többet futni, lehetőség szerint minden nap. A műtétet követő kihagyás után most csak fokozatosan tudom növelni a távot, de a heti 50 km biztosítja számomra a megfelelő edzettséget.

- Miért csábító számodra a terepfutás?

- Nem igazán futottam eddig terepen, így csak elképzeléseim vannak arról, hogy menyivel nagyobb élmény az aszfalton futáshoz képest. A talaj puhasága mellett a táj változatossága, a levegő minősége és maga az élménygazdagsága a vonzó számomra.



fb share