A fenntarthatóság sok lépésből áll, és igazi teljesítmény - ezért támogatja a Continental az Erdőtisztító túranapot és terepfutást.

 

Hogyan lehet sportolni és közben jót is tenni a környezetünkkel? A válaszhoz egészen Svédországig kell utaznunk, ahol egy új sport jött létre, mely nem más, mint a plogging. A név a svéd "plocka upp" (ami azt jelenti, hogy felvenni) és a "jogging" (kocogás) szavak kombinációja. A plogging során a résztvevők kocognak vagy futnak, miközben útközben összeszedik a szemetet, így a sport egyszerre szolgálja a fizikai erőnlétet és a környezetvédelem ügyét.

A Continental elkötelezett a fenntarthatóság mellett, mind globális, mind hazai szinten. Vállalásai közé tartozik a teljes karbonsemlegesség elérése, a teljes kibocsátásmentesség, hogy minél kisebb karbonlábnyoma legyen egy szebb jövő érdekében.

Ez az út viszont hosszú, ezért a teljes fenntarthatóságig sok lépést kell tenni. Aki a legjobban tudja járni ezt az utat, az pont a mobilitás szakértője, a Continental. A fontos, hogy ne arról beszéljünk mi lesz majd később, hanem már ma cselekedjünk és elinduljunk ezen a folyamaton, pont úgy, ahogy a túrát se adjuk fel pár méter után.

Egy élhetőbb holnap elérése azonban nem csupán a környezet szebbé tételét hordozza magában, hanem azt is, hogy csökkentsük a nemek közötti egyenlőtlenségeket, élhető munkahelyeket teremtsünk és etikusan gondolkodjunk termékeinkről és partnereinkről egyaránt.

Sok lépéssel egy kisebb lábnyomért - találkozzunk és tegyünk jót közösen a Continental Erdőtisztító Túranap és Terepfutáson!