|
Mogyorós zabpehely
Mogyorós zabpehely
Hozzávalók (1 főre):
- rozsliszt 2 evőkanál (2,5 dkg) - energia (kcal) 87
- zabpehely 2 evőkanál (2,5 dkg) - energia (kcal) 95
- méz fél evőkanál (1,5 dkg)- energia (kcal) 54
- margarin (1 dkg) - energia (kcal) 53
- barnacukor (1 púpos teáskanál) 1 dkg - energia (kcal) 39
- tojás 1/8 db - energia (kcal) 8
- darált natúr földimogyoró 1 dkg - energia (kcal) 59
- élesztő, fahéj
Elészítése:
A zabpelyhet 2-4 óráig langyos vízben áztatjuk. A mézet, a tojást, az apróra vágott mogyorót, az élesztőt, a margarin felével habosra keverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet. Sima tésztát készítünk, amit félcentiméter vastagságúra nyújtunk. Villával megszurkáljuk, különböző formákat szaggatunk belőle és a maradék margarinnak kikent tepsiben ropogósra sütjük.