|
Zabkása és csokikrém: receptek a Cleansanity blog szerkesztőitől
A Meretei nővérek, Katalin és Boglárka a Cleansanity blog életre hívói. Tanácsadói, illetve közösségi munkájukkal a klasszikus csirke-rizs kombót teszik változatossá clean eating receptek és étrendek alkotásával. Ezúttal külön a 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó versenyzői számára mutatnak be két receptet, amelyek nemcsak energiával töltenek fel vagy regenerálnak, de pillanatok alatt elkészíthetők és különleges ízük is van.
A zabkása olyan alapvető szénhidrátforrás, amit a verseny előtti este vagy a verseny előtt legkésőbb 1-1,5 órával fogyasztható, távtól függően kisebb-nagyobb adagban.
Hozzávalók:
- 2-4 marék zab
- eritrit, fahéj ízlés szerint
- chia mag
- néhány szelet banán
- 2-3 szem eper vagy egy marék pirosbogyós gyümölcs
- víz
Elkészítés:
A zabot egy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd mikróba tesszük 3 percre. Ezt követően adjuk hozzá az édesítőt és a fahéjat, majd díszítjük a bogyós gyümölcsökkel, banánnal és chia maggal.
Az avokádós-banános csokikrém igazi jutalom a testünknek futás után, ami vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Egészséges zsírok az avokádóban, C-vitamin a citromlében és magnézium és kalcium a banánban, egy igazi superfood kényeztetés, ami nagyon gyorsan elkészíthető!
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 10 puha datolya
- 1 kis banán
- 1 kisebb citrom kifacsart leve
- fél tk vaníliapor vagy egy rúd vanília kikapart belseje
- 1 kk fahéj
- 1 púpos ek zsírszegény kakaópor
- 2 ek növényi tej a mixeléshez
Elkészítés:
A hozzávalókat mixerrel daráljuk össze, majd pihentessük a hűtőben 20 percig.
További izgalmas receptekért és sporttáplálkozási tanácsokért látogass el a Cleansanity Facebook oldalra vagy a blogra!