|
július
június
május
április
március
február
január
december
november
október
szeptember
augusztus
július
június
május
február
április
március
január
A Nyírfacukor jótékony hatásai
Ma már egyre több háztartásban használják a nyírfacukrot, vagy xilitet, hiszen az egészségtudatos táplálkozásba is könnyedén beilleszthető. Lássunk néhány érvet emellett!
Fogyókúrázók és diabéteszesek is fogyaszthatják
Bár a nyírfacukor édesítő értéke csaknem azonos a kristálycukoréval, hatása a szervezetre épp az ellenkezője. Kiváló választás a fogyókúrához, hiszen 40 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz és késlelteti az éhségérzet kialakulását. A nyírfacukor a diabéteszben szenvedők számára is lehetővé teszi az édes ételek élvezetét. A cukornál jóval lassabban szívódik fel, nem okoz hirtelen változást a vércukor szintben, így a szervezet inzulin szükségletét sem növeli.
Segíti a fogak épségének megóvását
A szájban élő baktériumok a cukor lebontása közben savakat termelnek, amelyek megtámadják a fogzománcot, így egy idő után kialakul a fogszuvasodás. A nyírfacukrot viszont nem képesek savtermelésre felhasználni, ezért ez a káros folyamat nem indul el, a száj PH értéke egyensúlyban tartható és ez megakadályozza a fogzománcból az ásványi anyagok kioldódását.
A nyírfacukor jótékony hatásairól többet is megtudhatsz a www.facebook.com/edesenegeszseges oldalon.