|
Vettél már gulyás-, vagy slambucjegyet az E.ON Délibáb Sportfesztiválra?
Szerdán és csütörtökön a BSI nevezési irodáján és az interneten, szombaton pedig a helyszínen tudsz gulyás-, vagy slambucjegyet vásárolni a 8. E.ON Délibáb Sportfesztiválra.
A versenyközpontban, a Mátai Ménes bemutató lovaspályán 14:30-tól kb. 18 óráig (vagy amíg el nem fogy) kóstolhatod meg ezeket a jellegzetes alföldi ételeket, a slambucot vagy a gulyást. Vásárolj jegyet előre online!
Ha kíváncsi vagy, mi és hogyan készül a slambuc, segítünk. A slambuc jellegzetes alföldi étel, tulajdonképpen a kásafélék mintájára készült, kevés folyadékban főtt tészta. Úgy csinálják, hogy a tésztát zsíron megpirítják, majd kevés vízben feleresztik, sózzák, paprikázzák és puhára főzik. Ha krumplit is tesznek hozzá, akkor általában a pirítás után kerül bele. A slambuc bográcsban készül, keverés helyett a bográcsot mozgatva forgatják. Számos népi neve ismert: a slambuc mellett hívják többek között öreglebbencsnek, tésztakásának, öhömnek, betyárosnak, handabakárénak. Régen parasztasszonyok, aratómunkások és kubikosok egyaránt készítették és fogyasztották. Az E.ON Délibáb Sporfesztiválon a célba érkezés után mindenképpen érdemes megkóstolni, mint ahogy a gulyást is.
Gyere és sportolj - és egyél - velünk a pusztán!