|
Új menüsorral bővül a VegaFOOD kínálata!
Augusztus 5-től már makrobiotikus ételeket is házhoz szállít a VegaFOOD.
Mi az a makrobiotika?
A makrobiotika az egészséges életmód és táplálkozás átfogó, rendszere, magában foglalja az alapanyagok kiválasztását, a főzési módszereket, valamint az étkezést és életmódot is. A makrobiotikus étel a testünkben káros lerakódásokat okozó, finomított, vegyi anyagokkal termesztett és készített ételek helyett tudatosan értékes élettani hatású alapanyagokból készül. Az ilyen ételek rendszeres fogyasztásával visszanyerjük életerőnket, és kiegyensúlyozottak, energikusak leszünk. A makrobiotikus életmód és étrend alkalmas a civilizációs betegségek megelőzésére, káros hatásainak természetes enyhítésére, gyógyítására. Ilyenek például a túlsúly, a fejfájás, az allergiák, a rák, a szív- és érrendszeri, az emésztő rendszeri problémák, a cukorbetegség, a férfi és női reproduktív szervek problémái.
Az alapanyagokról
A makrobiotika alapelvei szerint készült ételek mentesek a cukortól, tejtermékektől valamint a tojástól. Az általános makrobiotikus étrend fehérjékben, vasban, kalciumban, más ásványi anyagokban, nyomelemekben és vitaminokban gazdag. A tápanyagokban gazdag ételek kímélő eljárásokkal, élettel teli alapanyagokból készülnek, mint a különféle gabonaszemek, zöldségek, bab, borsó és lencsefélék, hagyományos szójatermékek (tempeh, tofu, szójaszósz, miszó), mag és diófélék, friss és aszalt idénygyümölcsök, szárított shiitake gomba és tengeri algák.
Ha szeretnéd megkóstolni a makrobiotikus ételeket, akkor látogass el a www.vegafood.hu oldalra, ahol házhoz is rendelheted ezeket az egészséges ételeket!